Nieuws

Redactie − 09/08/13, 18:00
DenG SOLAR leverancier van iFIX Solar montagesystemen in de Benelux!

iFIX Montage Systeem3

iFix Solar montagesystemen blinken onder andere uit door de eenvoud van installeren, de beperkte dakbelasting, de vrije drainage, zeer goede ventilatie van de PV – Module, reductie tot minimaal 90% van zoncontact met het bestaande dak.
De modulen worden geplaatst in een vaste rijafstand voor 16 grd of 18 grd schaduwhoek.
Geschikt voor bijna alle typen platte daken met een hellingshoek van max 5grd. Voor dakconstructie op basis van plastic, bitumen, landschapsarchitectuur, grind etc..

iFix Solar is TUV gecertificeerd (nr. 0000038364) en getest in windtunnels.

iFix-Solar montage materialen worden geleverd in de Benelux door DenG SOLAR.

——————————————————————————————————————

Redactie − 05/06/13, 16:05

importheffing

© anp. Chinese zonnepanelen worden vanaf morgen veel duurder.

Verzet van de Europese lidstaten en protest van China kunnen de Europese Commissie niet tegenhouden. Europees Commissaris van Handel Karel De Gucht wil resoluut een einde maken aan de Chinese dump van goedkope zonnepanelen. Maar dat gaat wel ten koste van de duurzame energie in de EU, waarschuwt het WWF.
“Het vermogen van Europa om goedkope, betrouwbare en duurzame energie te produceren is aangetast”, zei Stephen Singer, directeur energiebeleid bij het WWF. Hij riep de EU en de Chinese autoriteiten op “om een zo snel mogelijk tot een vriendschappelijke oplossing te komen en alle importbeperkingen voor schone zonne-energie te verwijderen.”

Gebeurt dit niet, dan staan volgens Singer een kwart miljoen Europese banen in de hernieuwbare energiesector op de tocht.

Ook de Britse Europarlementariër namens de Conservatieve Partij Robert Sturdy veegt de vloer aan met de importheffingen. Hij begrijpt niet dat Brussel wil inzetten voor meer duurzame energie maar tegelijkertijd ervoor zorgt dat de prijzen van zonnepanelen omhoog schieten. “De rechter hand weet niet wat de linker doet”, aldus Sturdy.

“Deze beslissing zal grote gevolgen hebben voor onze handelsbetrekkingen met China. Zo’n belangrijke en bestraffende maatregel zal door Beijing zeker niet onopgemerkt of ongestraft blijven.”

Daar lijkt Sturdy gelijk in te krijgen nu China een anti-dumpingonderzoek start naar de import van wijn uit de Europese Unie. Volgens de EU is de export van wijn naar China jaarlijks goed voor 763 miljoen euro. Het merendeel van de wijn komt uit Frankrijk, gevolgd door Spaanse en Italiaanse wijn.

Het zijn dan ook vooral de Fransen die protesteren tegen het Chinese onderzoek. “We nemen dit zeer serieus, dit is ongepast en verwerpelijk”, zegt een bron bij het Franse handelsministerie. Volgens de Europese Commissie heeft China het recht een dergelijk onderzoek te starten en zal Brussel de voortgang van het onderzoek nauwgezet volgen.

De groeiende spanning tussen China en de EU is een risico voor de handelsrelatie tussen beide economische grootmachten. Statistieken van de Chinese overheid tonen aan dat de import en export tussen de EU en China in de eerste 4 maanden van dit jaar in totaal 168 miljard dollar bedroeg.

De voorzitter van de Nederlandse zonnepanelenbrancheorganisatie Uneto-VNI, Titia Siertsema, vindt het besluit van Brussel over de zonnepanelen onverstandig. Siertsema: “Deze importheffing creëert onrust in de markt en dat is precies wat we niet kunnen gebruiken”.

Ondernemers zijn dan ook niet gelukkig met de harde Brusselse opstelling. Aannemers en installatiebedrijven die het toch al zwaar hebben door de crisis, kunnen momenteel dankzij de installatie van zonnepanelen het hoofd boven water houden.

Vanaf morgen bedraagt de invoerheffing op zonnepanelen 11,8 procent. Dit tarief zal 2 maanden gelden. Als er tijdens het overleg met de Chinese overheid geen oplossing komt voor de ‘dumping’ van zonnepanelen op de Europese markt, dan kunnen de tarieven oplopen tot 67,9 procent.